Žĺtkové rezy s orechami
- múčniky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 61964x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
220 g | polohrubá múka |
140 g | vlašské orechy |
6 ks | bielok |
280 g | cukor kryštál |
250 g | rastlinné tuk |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
300 g | cukor múčka |
6 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Do misy si dáme maslo, cukor kryštál a mixérom je vyšľaháme. Z bielkov si stranou vyšľaháme tuhý sneh. Sneh, mleté vlašské orechy a múku postupne a zľahka vmiešame do maslovej hmoty. Vznikne nám tuhšie cesto. Na vymastený a vysypaný plech rovnomerne rozotrieme cesto. Orechové cesto pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 ° C. Cesto pred dopečení koláče si v mise vyšľaháme cukor so žĺtkami. Upečený koláč vyberieme z rúry a ihneď naň nalejeme žĺtkový polevu. Tú ihneď rozotrieme, pretože poleva rýchlo tuhne. Žĺtkový rezy s orechami necháme stuhnúť a potom je teplým nožom nakrájame podľa fantázie.
Komentáre k receptu Žĺtkové rezy s orechami (2 komentáre)
-
rgdecka
17.November 2012 11:24
dnes som ho piekla a bola stoho placka postup som dodržala
-
Zdenkas
04.September 2011 13:20
Tak tento pekávam,len ho mám o niečo nišší,ale prečo???asi použijem menší plech.Alebo poradťe čo robím zle.