Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žralok v marináde

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 20934x
Žralok v marináde

Recept na žraloka v bylinkovej marináde.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Žralok v marináde
recept Žralok v marináde sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
500 g žralok
mlieko

marináda:

1/2 lyžičky oregano
1/2 lyžičky bazalka
1 lyžička sójová omáčka
100 g maslo
1 lyžička sušená alebo čerstvá petržlenová vňať
1/2 ks citrón

Postup prípravy receptu

Porcie žraloka umyjeme a naložíme na 4 hodiny do mlieka, odbúrajú tak prípadnú horkastú chuť. Žraloka mierne osolíme. Pripravíme si marinádu. Z polovičky citróna vytlačíme šťavu a premiešame ju s nasekanou petržlenovou vňaťou, oreganom, bazalkou, rozpusteným maslom a sójovou omáčkou. Porcie žraloka potrieme z oboch strán marinádou a necháme odležať 2 hodiny. Panvica rozpálime a marinovaného žraloka osmažíme z oboch strán. Často obraciame, mäso je mäkkučký a pripravené ku konzumácii za 10 minút. Žraloka v marináde podávame so zemiakovou prílohou, hodí sa hranolky, krokety, pečené zemiaky apod

Komentáre k receptu Žralok v marináde (1 komentár)

  • jarmil 04.May 2013 07:54

    Moc dobré.......

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty