Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zmrzlinové veterníky

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28751x
Zmrzlinové veterníky

Veterníky z odpalovaného cesta, plnené zmrzlinou, podávame ako zákusok ku káve alebo čaji.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zmrzlinové veterníky
recept Zmrzlinové veterníky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

3 ks vajcia
200 ml mlieko
150 g výberová polohrubá múka
1 štipka soľ
50 g maslo

náplň:

2 balíčky ruská zmrzlina

Postup prípravy receptu

Najskôr si odmeriame všetky ingrediencie a pripravíme odpaľované cesto. Mlieko s maslom a soľou privedieme k varu. Potom vsypeme postupne múku a miešame kým nevznikne husté cesto, ktoré sa nechytá stien nádoby. Cesto necháme prechladnúť a potom do neho postupne vpracujeme vajcia. Rúru předtopíme na 220 ° C a plech pokryjeme papierom na pečenie. Cestom naplníme cukrársky sáčok a na plech tvoríme malé Veterníky, ktoré postriekame vodou. Vložíme do předtopené rúry a akonáhle zružovie, zmiernime teplotu a Veterníky už len dosušíme. Vychladnuté pečivo pozdĺžne rozkrojíme a plníme pomocou lyžičky mierne povolenú ruskú zmrzlinou. Takto pripravené kúsky pečiva kladieme v jednej vrstve do plastovej krabice a necháme zmrznúť. Zmrzlinové Veterníky si môžeme pripraviť aj do zásoby ako rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu. Stačí len 5 minút pred podávaním vybrať z mrazničky. Výborne chutia aj preliate teplú vanilkovou omáčkou.

Komentáre k receptu Zmrzlinové veterníky (5 komentárov)

  • Katarina 02.June 2014 19:21

    Vyborne to vyzera a urcite to aj dobre chuti skusim ho zajtra :)

  • Vaše méno 29.April 2014 09:36

    sws

  • Vaše méno 29.April 2014 09:35

    .....Sedým a rozmišlam prečosá .....Všetko ták niči.....prečo Vmojom .....Srdci je obrovská díera.....Prečo mi .....Každý klame.....ma ník .....Nechapem..... A.....prečo každý zabuda .....čav ko mojko

  • erika 29.April 2014 09:29

    Sem napisajte vaš komentár.

  • VIERKA 30.March 2012 16:01

    NAOZAJ DOBRI DEZERT

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty