Zmrzlinová smotanová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 25138x
Zmrzlinová torta z mascarpone, šľahačky a sušenkového základu, zdobený mandarinkovým kompótom a strúhanou čokoládou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
150 g | maslo |
250 g | maslové sušienky |
náplň: | |
120 g | cukor múčka |
2 lyžice | citrónová šťava |
500 ml | smotana na šľahanie |
2 balíčky | vanillkový cukor |
500 g | mascarpone |
podľa potreby: | |
horká čokoláda | |
mandarínkový kompót |
Postup prípravy receptu
Sušienky rozdrvíme alebo zomelieme na strúhanku a spojíme sa zmäknutými maslom v cesto. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a na jej dno rukami cesto rozprestrieme. Syr mascarpone prošleháme s citrónovou šťavou, práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu ušľaháme do tuha a vmiešame do pripravenej zmesi mascarpone. Zmes preložíme na sušienkovou cesto do tortovej formy a necháme zmrznúť. Mandarínkový kompót necháme odkvapkať a čokoládu nastrúhame na hoblinkami. Hodinu pred podávaním tortu vyberieme z mrazničky. Uvoľníme z formy a ozobíme mandarínkami, strúhanou čokoládou a naporcuje. Zmrzlinový smotanový tortu môžeme prekladať a zdobiť najrôznejším ovocím podľa vlastnej obľuby.