Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zmrzlina s banánom a šľahačkou

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59823x
Zmrzlina s banánom a šľahačkou

Rýchla príprava dezertu pre náhlou návštevu.

vytlačiť recept Zmrzlina s banánom a šľahačkou
recept Zmrzlina s banánom a šľahačkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice citrónová šťava
1 balíček vanilkový cukor
4 ks Banán
8 kopčekov zmrzlina
1 kelímok smotana na šľahanie
1 ks višňová poleva

na ozdobu:

1 hrsť lieskové oriešky
4 snítky medovka

podľa chuti:

30 ml mlieko
1 balíček mliečna čokoláda

Postup prípravy receptu

Banány ošúpeme, rozpolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha. Na dezertné tanieriky alebo do podlhovastých sklenených misiek položíme vždy dve polovičky banánov a medzi ne dáme dva kopčeky zmrzliny (karamelová, banánová, vanilková). Šľahačkou naplníme cukrársky sáčok a dezerty ozdobíme. Potom šľahačku ozdobne zastříkneme polevou (višňovou, karamelovú). Lieskové oriešky alebo pistácie nasekáme nahrubo a dezert posypeme. Zmrzlinu s banánom a šľahačkou ozdobíme lístkami medovky a podávame. Ak máme radi domáce čokoládovú polevu, rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a primiešame mlieko alebo smotanu. Teplú polevu nalejeme na dezert a ihneď podávame.

Komentáre k receptu Zmrzlina s banánom a šľahačkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt