Zmrzlina s banánom a šľahačkou
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 61112x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový cukor |
4 ks | Banán |
8 kopčekov | zmrzlina |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
1 ks | višňová poleva |
2 lyžice | citrónová šťava |
na ozdobu: | |
1 hrsť | lieskové oriešky |
4 snítky | medovka |
podľa chuti: | |
30 ml | mlieko |
1 balíček | mliečna čokoláda |
Postup prípravy receptu
Banány ošúpeme, rozpolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha. Na dezertné tanieriky alebo do podlhovastých sklenených misiek položíme vždy dve polovičky banánov a medzi ne dáme dva kopčeky zmrzliny (karamelová, banánová, vanilková). Šľahačkou naplníme cukrársky sáčok a dezerty ozdobíme. Potom šľahačku ozdobne zastříkneme polevou (višňovou, karamelovú). Lieskové oriešky alebo pistácie nasekáme nahrubo a dezert posypeme. Zmrzlinu s banánom a šľahačkou ozdobíme lístkami medovky a podávame. Ak máme radi domáce čokoládovú polevu, rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a primiešame mlieko alebo smotanu. Teplú polevu nalejeme na dezert a ihneď podávame.