Žmolenkový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 90289x
Recept na ľahký tvarohový koláč, do ktorého možno použiť akékoľvek letné ovocie a nielen to, môže byť aj zavárané.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | hera |
1 ks | vajcia |
1 balíček | vanilkový cukor |
500 g | polohrubá múka |
200 g | cukor múčka |
1 balíček | prášok do pečiva |
náplň: | |
400 g | ovocie |
poleva: | |
1 ks | citrón |
2 kocky | tvaroh |
1 ks | vajcia |
1 balíček | vanilkový cukor |
4 dl | mlieko |
150 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Heru necháme zmäknúť. Ku změklému tuku pridáme cukry, vajcia, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme drobivé cesto, ktoré je podobné žmolence na koláče. Plech vymastíme a rozprestrieme na neho 2 / 3 žmolenkového cesta. Citrón dôkladne umyjeme a nastrúhame z neho kôru. Ku kôre pridáme zvyšok ingrediencií na polevu a asi 10 minút všetko šľaháme. Poleva bude naozaj veľa riedka a to je dobre. Polevu rovnomerne rozleje na žmolenkové cesto ako ďalšiu vrstvu. Do nej pokladáme akékoľvek ovocie. Potom nasypeme zvyšok žmolenkového cesta. Žmolenkový koláč pečieme asi 30 minút pri 150 ° C.