Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zmes na cestoviny s cuketou

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61064x
Zmes na cestoviny s cuketou

Zmes na cestoviny vonia a chutí po bylinkách. Príprava receptu nie je zložitá.

vytlačiť recept Zmes na cestoviny s cuketou
recept Zmes na cestoviny s cuketou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 konzerva paradajkový pretlak
1 lyžička oregano
1 ks cibula
1 ks koreňová petržlen
1 lyžica hladká múka
4 kocky paradajka
4 strúčiky cesnak
1 ks malá cuketa
2 lyžice maslo
400 g hovädzie mleté mäso
100 ml smotana
1 hrsť lístky bazalky
1 svazeček zelená petržlenová vňať
2 ks Mrkva

podľa chuti:

korenie
soľ

podľa potreby:

syr

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky. Mrkva a petržlen očistíme a nastrúhame. Cuketu (nie celú, stačí kúsok) zbavíme šupky a rozkrájame na malinké kocky, umytá paradajky na kúsky. Vňať petržlenu a bazalku jemne nasekáme. Cibuľu s cesnakom speníme na masle, pridáme mleté mäso a opekáme, kým sa mäso nezačne drobiť a nezbělá. Pridáme nastrúhanú mrkvu s petržlenom a krátko spolu s mäsom smažíme. Potom do zmesi pridáme paradajkový pretlak, nariedený hrnčekom studenej vody, oregano, cuketu, paradajky a nasekané bylinky. Prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a dusíme asi 30 minút. Podľa potreby môžeme ešte podlievať. Ku koncu rozmiešame v malom množstve studenej vody hladkú múku, prilejeme do omáčky a necháme krátko prejsť varom, omáčka sa ešte viac zahustí. Zmesou s cuketou polievame špagety alebo aj iné cestoviny, pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

Komentáre k receptu Zmes na cestoviny s cuketou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty