Zmes na cestoviny s cuketou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 61064x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | paradajkový pretlak |
1 lyžička | oregano |
1 ks | cibula |
1 ks | koreňová petržlen |
1 lyžica | hladká múka |
4 kocky | paradajka |
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | malá cuketa |
2 lyžice | maslo |
400 g | hovädzie mleté mäso |
100 ml | smotana |
1 hrsť | lístky bazalky |
1 svazeček | zelená petržlenová vňať |
2 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
syr |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky. Mrkva a petržlen očistíme a nastrúhame. Cuketu (nie celú, stačí kúsok) zbavíme šupky a rozkrájame na malinké kocky, umytá paradajky na kúsky. Vňať petržlenu a bazalku jemne nasekáme. Cibuľu s cesnakom speníme na masle, pridáme mleté mäso a opekáme, kým sa mäso nezačne drobiť a nezbělá. Pridáme nastrúhanú mrkvu s petržlenom a krátko spolu s mäsom smažíme. Potom do zmesi pridáme paradajkový pretlak, nariedený hrnčekom studenej vody, oregano, cuketu, paradajky a nasekané bylinky. Prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a dusíme asi 30 minút. Podľa potreby môžeme ešte podlievať. Ku koncu rozmiešame v malom množstve studenej vody hladkú múku, prilejeme do omáčky a necháme krátko prejsť varom, omáčka sa ešte viac zahustí. Zmesou s cuketou polievame špagety alebo aj iné cestoviny, pred podávaním posypeme strúhaným syrom.