Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žltý veľkonočný tvaroh

  • chuťovky
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 74215x
Žltý veľkonočný tvaroh

V mlieku uvarené vajcia s cukrom a vanilkou, vhodná k údené varené šunke a iným údeným mäsám ako príloha.

vytlačiť recept Žltý veľkonočný tvaroh
recept Žltý veľkonočný tvaroh
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 štipka soľ
500 ml mlieko
2 balíčky vanilkový cukor
5 ks vajcia
3 lyžice cukor kryštál

Postup prípravy receptu

Mlieko ohrievame spolu s vanilkovým cukrom, cukrom a štipkou soli. Premiešame. Vložíme rozbitá celá vajíčka a veľmi jemne vidličkou oddelíme žĺtky tak, aby sa roztiekla. Zmes varíme na miernom ohni do konca. Po dosiahnutí varu do tvarohovej podoby celú zmes prelejeme do čistej záclonoviny o rozmere cca 50 x 50 cm. Nití záclony zaviažeme nad hmotou a zavesíme na odvodnení na 2 hodiny. Čím hrubšie záclonový reliéf, tým bude náš bochník krajší. Potom žltý veľkonočné tvaroh vyberieme zo záclonoviny a necháme vychladnúť v chladničke.

Komentáre k receptu Žltý veľkonočný tvaroh (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty