Zlaté kurča s parmezánom a cesnakovou majonézou
- chuťovky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 69534x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie prsia |
cestíčko: | |
4 plátky | čerstvý toastový chlieb |
2 lyžice | čerstvý petržlen |
mleté čierne korenie | |
2 ks | vajcia |
40 g | nastrúhaný parmezán |
soľ | |
omáčka: | |
strúhanka | |
soľ | |
100 g | krémový syr |
mleté čierne korenie | |
100 g | majonéza |
2 strúčiky | cesnak |
čerstvá bazalka | |
podľa potreby: | |
rozpustené maslo |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. V miske zmiešame nastrúhaný toastový chlieb (čerstvý), parmezán, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Kúsky kurčaťa obalíme v rozkvedlaných vajciach av ochutené strúhanke. Rozložíme je v jednej vrstve na plech. Obalené kúsky mäsa pokvapkáme rozpusteným maslom a dáme na 20 minút piecť do rúry predhriatej na 180 ° C. V miske dobre premiešame majonézu so syrom, pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Ešte raz premiešame a nakoniec majonézu ozdobíme lístkami bazalky. Zlaté kurča s parmezánom prelievame na tanieri cesnakovou omáčkou, alebo kúsky mäsa do Dipu namáčame.