Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zlatá tekvicová polievka

  • polievky
  • dalmácká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63841x
Zlatá tekvicová polievka

Zeleninová - tekvicové alebo Cuketové - zlatá a krémová polievka.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Zlatá tekvicová polievka
recept Zlatá tekvicová polievka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
1 štipka mletý korenie
1 štipka soľ
1 kg drobná tekvice
2 ks zemiaky
2 kocky slepačia bujón
1 lyžička maslo

na ozdobu:

parmezán

Postup prípravy receptu

Tekvica alebo cukety, olúpané zemiaky a cibuľu nahrubo nakrájame. V hrnci rozpustíme kúsok masla, pridáme nakrájanú zeleninu a osmažíme. Na to nasypeme rozdrvenou kocku bujónu a zalejeme vodou. Osoliť a okoreniť môžeme podľa chuti. Privedieme k varu a povaríme, kým zelenina nie je veľmi mäkká - asi 30 minút. Potom polievku už len rozmixujeme v mixéri a pre jemnejšiu chuť môžeme pridať trošku masla a znovu dochutiť soľou a korením. Zlatá tekvicové polievka sa servíruje horúca, s hoblinkami parmezánu.

Komentáre k receptu Zlatá tekvicová polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty