Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Živáňske špízy

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11445x
Živáňske špízy

Recept na špízy z bravčové krkovička, zemiakov, slaniny a cibule s paradajkovou-cesnakovým soche.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Živáňske špízy
recept Živáňske špízy
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g bravčová krkovička bez kosti
350 g zemiaky
100 g prerastená slanina
1 ks veľká červená cibuľa
3 lyžice kečup
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
3 lyžice čerstvý petržlen

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme, nakrájame na klinky a dieliky rozoberieme na plátky. Surové zemiaky umyjeme, očistíme kefkou, osušíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 - 4 mm. Slaninu vcelku zbavíme kože a nakrájame na menšie kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Na ihly striedavo napichujeme zemiaky, slaninu, cibuľu a mäso. Pripravené špízy osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Potom je vrátane výpeku vložíme na pekáčik, podlejeme trochou vývaru a upečieme v stredne vyhriatej rúre domäkka. Hotové živáňské špízy vyberieme a uchováme v teple. Do výpeku vmiešame kečup, cesnak, prípadne vývar a všetko necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme čerstvo usekanou petržlen. Špízy rozdelíme na porcie, prelejeme omáčkou a podávame s pečivom. Z uvedeného množstva surovín pripravíme 6 živáňských špízov. Na jednu porciu počítame 2 ihly.

Komentáre k receptu Živáňske špízy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty