Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Živáňske kotlety

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10681x
Živáňske kotlety

Výdatný pokrm z bravčového mäsa.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Živáňske kotlety
recept Živáňske kotlety
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
gothajský saláma
soľ
slanina
1 ks cibula
4 plátky bravčová kotleta

podľa potreby:

tuk na vymazanie

zálievka:

2 lyžice sójová omáčka
4 lyžice horcica
2 lyžice worcestrová omáčka
4 lyžice kečup
16 lyžíc voda

Postup prípravy receptu

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a nakladieme do vymasteného pekáča. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Na každý plátok mäsa položíme plátok slaniny, plátok Gotham, cibuľu, zalejeme zálievkou vymiešaní z horčice, kečupu a sójovej omáčky, a dáme piecť do rúry asi na 45 minút pri 180 - 200 ° C. Živáňské kotlety podávame so zemiakmi alebo ryžou a zeleninovým šalátom. Keď si mäso pripravíme deň pred a necháme odležať je to lepšie. Na recept môžeme použiť aj stehno alebo krkovička.

Komentáre k receptu Živáňske kotlety (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty