Živáňske kotlety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 10681x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
gothajský saláma | |
soľ | |
slanina | |
1 ks | cibula |
4 plátky | bravčová kotleta |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
zálievka: | |
2 lyžice | sójová omáčka |
4 lyžice | horcica |
2 lyžice | worcestrová omáčka |
4 lyžice | kečup |
16 lyžíc | voda |
Postup prípravy receptu
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a nakladieme do vymasteného pekáča. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Na každý plátok mäsa položíme plátok slaniny, plátok Gotham, cibuľu, zalejeme zálievkou vymiešaní z horčice, kečupu a sójovej omáčky, a dáme piecť do rúry asi na 45 minút pri 180 - 200 ° C. Živáňské kotlety podávame so zemiakmi alebo ryžou a zeleninovým šalátom. Keď si mäso pripravíme deň pred a necháme odležať je to lepšie. Na recept môžeme použiť aj stehno alebo krkovička.