Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ražný chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142017x
Ražný chlieb

Domáci chlieb chutí vždy najlepšie.

vytlačiť recept Ražný chlieb
recept Ražný chlieb sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

750 ml vlažná voda
250 g pšeničná múka
80 g čerstvé droždie
3 lyžice ocot
550 g ražná múka
300 g hladká pšeničná múka
1,5 lyžice soľ

Postup prípravy receptu

V mise premiešame všetky tri druhy múky a uprostred vytvoríme jamku. Do neho vložíme rozdrobené droždie a zalejeme ho 200ml vlažnej vody. Droždie s vodou zľahka premiešame a uprostred múky necháme kysnúť asi 5 - 10 minút. Potom pridáme zvyšnú vodu s octom a soľou, vypracujeme cesto a na teplom mieste necháme kysnúť asi jednu hodinu. Vykysnuté cesto premiesime na pomúčenej doske, vyformujeme bochník chleba a ten položíme na pomúčený plech. Na plechu necháme chlieb ešte približne 20 minút kysnúť. Povrch cesta ešte potrieme slanou vodou, na plech umiestnime hrniec s vodou a plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri teplote 250 ° C. Vo chvíli, keď začne chlieb červenať, stiahneme teplotu na 140 ° C a dopekáme ďalších 40 minút. Po vybratí hotového chleba z rúry, potrieme kôrku ľahko vodou. Foto: Photos.com

Komentáre k receptu Ražný chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty