Žeravé rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69547x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
150 g | hladká múka |
5 ks | vajcia |
200 g | cukor krupica |
1 lyžička | prášok do pečiva |
5 lyžíc | horúca voda |
krém: | |
1 ks | šľahačka na šľahanie |
náplň: | |
2 ks | kyslá smotana |
50 g | práškový cukor |
1 plechovka | ananás |
poleva: | |
2 ks | vanilkový puding |
Postup prípravy receptu
Cesto: žĺtky, cukor, vodu ušľahať, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Pečieme vo forme s vyšším okrajom, vymastenej tukom, vysypanej hrubú mukami. Elektrická rúra cca 180 ° C. Upiecť a nechať vychladnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Ušľaháme šľahačku do tuha, osladíme podľa chuti. Kyslej smotany opatrne zmiešame so šľahačkou a pridáme na kocky nakrájané odkvapkané ovocie. Zmes natrieme na vychladnutý múčnik. Nakoniec urobíme želé. Šťavu z kompótu dolejeme vodou, aby sme mali 3 / 4 litra tekutiny. Tú povaríme sa 2 pudingy. Prechladnuté želé nalejeme na náplň a dáme do chladničky.