Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žemľový nákyp so zeleninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 52231x
Žemľový nákyp so zeleninou

Nadýchaný nákyp z žemlí, zeleniny a salámy - jednoduchý a dobrý tip na obed alebo večeru.

vytlačiť recept Žemľový nákyp so zeleninou
recept Žemľový nákyp so zeleninou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks surové zemiaky
50 g anglická slanina
300 g jemný saláma
1 ks pór
5 ks vajcia
4 ks starší rohlík
200 g mrazená kukurica
1 ks cibula
3 strúčiky cesnak
850 ml polotučné mlieko
2 ks Mrkva

podľa chuti:

majorana
korenie
soľ

podľa potreby:

strúhanka na vysypanie
olej
masť na vymazanie

Postup prípravy receptu

Staršie rožky nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na prúžky, pór na kolíky, salámu a mrkvu na kocky. Zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle, chvíľu necháme a potom z nich zlejeme škrob. Oddelíme žĺtka od bielkov az bielkov ušľaháme tuhý sneh. Mlieko privedieme k varu, vsypeme do neho nakrájané rožky a uvaríme hustú kašu. Odstavíme a vychladíme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu, salámu a restujeme. Potom pridáme pór, mrkva a kukuricu a dusíme do polomäkké. Do vychladené žemľové kaše pridáme žĺtky a riadne ušľaháme. Pridáme nastrúhané zemiaky, dusenú zmes zeleniny a salámy, rozotrený cesnak, ochutíme majoránom, soľou a korením. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Žemľové zmes so zeleninou vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy alebo plechu a pečieme dozlata. Žemľové nákyp podávame so zeleninovým šalátom a podľa chuti pokvapkané kečupom.

Komentáre k receptu Žemľový nákyp so zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty