Žemľovka z piškót
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24622x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 dl | mlieko |
1 balíček | detské piškóty |
maslo | |
8 ks | jablko |
2 lyžice | škoricový cukor |
4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Kyslejšie jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na plátky. Vajcia dôkladne rozšľaháme s mliekom. Zapekacie misku vymažeme maslom a na jej dno kladieme piškóty, ktoré sme namočili v rozšľahané zmesi. Na piškóty nakladieme vrstvu plátkov jabĺk a zasypeme je škoricovým cukrom. Potom opäť kladieme namočené piškóty. Vrstvy striedame, kým nezaplníme misku. Poslednú vrstvu tvorí piškóty. Túto vrstvu pokladieme maslom a žemľovku z piškót vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri 200 ° C asi 25 minút. Hotovú žemľovku z piškót môžeme posypať práškovým cukrom a hneď podávame. Žemľovku môžeme podávať ako hlavné jedlo i ako múčnik.