Žemľovka s ovocím
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24397x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | čerstvé ovocie |
2 lyžice | cukor múčka |
1 lyžička | mletá škorica |
1/2 hrnčeka | mlieko |
2 ks | vajcia |
1 ks | vianočka |
plnka: | |
100 g | hrozienka |
2 ks | vajcia |
500 g | mäkký tvaroh |
100 g | cukor krupica |
rum | |
1 balíček | vanilkový cukor |
Postup prípravy receptu
Hrozienka namočíme do rumu. Pekáč alebo zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vianočku pokrájame na plátky a tie na kúsky veľkosti asi 3x3 cm. Polovicu vianočky poukladáme na dno misy. Na túto vrstvu návrším na plátky nakrájané jablká, hrušky, jahody alebo iné ovocie podľa ľubovôle. Ďalšia vrstva je tvarohová hmota. Tvaroh, žĺtky, hrozienka, vanilkový cukor a krupicová cukor zmiešame a pridáme sneh z bielkov. Tvaroh pokryjeme zostávajúcimi plátky vianočky, ktoré posypeme škoricou a cukrom. Pred pečením rovnomerne rozleje na hornú vrstvu mlieko s vajciami ° tak, aby vianočka rovnomerne nasiakla. Žemľovku s ovocím vložíme do rozohriatej rúry a pečieme dozlata. Hotovú žemľovku s vajciami ihneď podávame.