Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žemľovka s ovocím

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24397x
Žemľovka s ovocím

Iný druh Žemľovka, ktorý nie je zo žemlí.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Žemľovka s ovocím
recept Žemľovka s ovocím sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g čerstvé ovocie
2 lyžice cukor múčka
1 lyžička mletá škorica
1/2 hrnčeka mlieko
2 ks vajcia
1 ks vianočka

plnka:

100 g hrozienka
2 ks vajcia
500 g mäkký tvaroh
100 g cukor krupica
rum
1 balíček vanilkový cukor

Postup prípravy receptu

Hrozienka namočíme do rumu. Pekáč alebo zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vianočku pokrájame na plátky a tie na kúsky veľkosti asi 3x3 cm. Polovicu vianočky poukladáme na dno misy. Na túto vrstvu návrším na plátky nakrájané jablká, hrušky, jahody alebo iné ovocie podľa ľubovôle. Ďalšia vrstva je tvarohová hmota. Tvaroh, žĺtky, hrozienka, vanilkový cukor a krupicová cukor zmiešame a pridáme sneh z bielkov. Tvaroh pokryjeme zostávajúcimi plátky vianočky, ktoré posypeme škoricou a cukrom. Pred pečením rovnomerne rozleje na hornú vrstvu mlieko s vajciami ° tak, aby vianočka rovnomerne nasiakla. Žemľovku s ovocím vložíme do rozohriatej rúry a pečieme dozlata. Hotovú žemľovku s vajciami ihneď podávame.

Komentáre k receptu Žemľovka s ovocím (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty