Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žemľovka s marhuľami a tvarohom

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68458x
Žemľovka s marhuľami a tvarohom

Netradičné skvelá Žemľovka.

vytlačiť recept Žemľovka s marhuľami a tvarohom
recept Žemľovka s marhuľami a tvarohom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 ks vajcia
200 g maslo
200 g cukor kryštál
100 g hrozienka
75 g cukor vanilkový
10 g soľ
30 g škorica mletá
5 ks bageta
100 g základ na vínny krém
1500 ml mlieko polotučné
200 g cukor múčka
500 g tvaroh
750 g marhuľový kompót
150 g citróny

Postup prípravy receptu

Žemľu nakrájame na tenšie plátky a zvlhčíme mierne osolenými vajcami s liekom. Tvaroh rozmiešame, pridáme ďalšie vajce, práškový cukor, starostlivo umytú a jemne nastrúhanú kôru z citróna, prebrané, vypláchnuté a sparené hrozienka a starostlivo premiešame. Marhule nakrájame na tenšie plátky. Vhodný pekáč vymastíme jednou tretinou dávky tuku, na dno rozložíme tretinu navlhčených žemlí, na žemle navrstvíme polovicu dávky nakrájaných marhúľ, polovicu dávky tvarohu a polovicu krupicového cukru zmiešame so škoricou. Na túto vrstvu narovnáme ďalšie tretinu žemlí a na žemle zvyšnú dávku marhúľ a tvarohu. Vrchnú vrstvu tvorí tretina žemlí. Žemľovka pokvapkáme zvyšnou dávkou rozpusteného tuku a v stredne vyhriatej rúre upečieme do ružova. Na záver žemľovku sypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Základ na vínny penový krém vyšľaháme s mliekom a marhuľovým juice si doředíme konzistenciu podľa potreby.

Komentáre k receptu Žemľovka s marhuľami a tvarohom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty