Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žemľovka s banánmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 1826x
Žemľovka s banánmi

Zase iná obmena klasiky. Recept s ovocím.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Žemľovka s banánmi
recept Žemľovka s banánmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g cukor múčka
1 štipka soľ
maslo na vymastenie
rum
400 g biely toastový chlieb
5 ks Banán
3 kelímky smotana na varenie
3 ks vajcia
1 lyžička vanilkový extrakt
100 g hrozienka

Postup prípravy receptu

Zapekaciu misku vymažeme maslom. Vajcia vymiešame s vanilkovým extraktom, soľou, cukrom a smotanou. Plátky toastového chleba rozkrojíme na pol a namočíme do smotany. Pridáme na kolieska nakrájané banány a hrozienka máčané v rumu. Všetko opatrne zamiešame a necháme chvíľu odstáť. Zmes dáme do zapekacej misky a pečieme približne 35 minút pri 160 ° C. Upečenú žemľovku vyberieme, necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať. Žemľovka s banánmi rozdelíme na taniere a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Žemľovka s banánmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty