Žemľové knedle
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 153364x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hrubá múka |
1 štipka | soľ |
2 - 3 dl | voda |
2 ks | žemľa |
1 ks | žĺtok |
1 balíček | prášok do pečiva |
Postup prípravy receptu
Múku, soľ, prášok do pečiva, žĺtok a vodu dobre vypracujeme na hladké cesto. Nakoniec zapracujeme na kocky nakrájané staršie žemle. Z cesta urobíme dva valčeky, ktoré zavaríme do slanej vody. Od chvíle keď vyplávajú počítame 20 minút varu (10 minút z každej strany). Potom knedle nakrájame krájačom alebo niťou na plátky, naukladáme do servírovacej misy a prikryjeme preloženú utierkou. Tá zabráni chladnutia a hlavne odoberie prebytočnú vlhkosť. Podávame s vhodným pokrmom.