Žemľové knedle s burizonmi
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 4215x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 balíčku | kypriaci prášok |
1 ks | žemľové knedle vo vrecúšku |
100 g | hrubá múka |
300 ml | vlažná voda |
1 ks | žemľa |
Postup prípravy receptu
Do misy vsypeme obsah vrecka na žemľové knedle. Použijeme knedle od Vitana, ktoré sú na 5 porcií. Tie obsahujú burizony. Žemľu alebo rožok nakrájame na väčšie kocky. Do veľkého hrnca dáme variť dostatočné množstvo vody, ktorú ľahko osolíme. Do misy pridáme k zmesi preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame. Postupne pridáme vlažnú vodu a mokrými rukami spracujeme cesto. Cesto na žemľové knedle necháme 5 - 10 minút odpočinúť. Potom do cesta vsypeme kocky pečiva. Podľa potreby doplníme vodu. Cesto nerobím úplne tuhé, dávam vody radšej trochu viac. Opäť si namočíme ruky az cesta vytvarujeme asi 3 šišky. Ruky si namáčame a šišky vytvarujeme dohladka. Vložíme ich do vriacej vody. Žemľové knedle zvoľna varíme z jednej strany asi 10 minút. Potom je otočíme a ďalších 10 minút dovaríme. Žemľové knedle s burizony vyberieme, nakrájame a môžeme podávať. Najlepšie s nejakou výbornou omáčkou a mäsom.