Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žemľové knedle s burizonmi

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4215x
Žemľové knedle s burizonmi

Recept na žemľové knedle, ktoré sú napoly domáce.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Žemľové knedle s burizonmi
recept Žemľové knedle s burizonmi
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

0,5 balíčku kypriaci prášok
1 ks žemľové knedle vo vrecúšku
100 g hrubá múka
300 ml vlažná voda
1 ks žemľa

Postup prípravy receptu

Do misy vsypeme obsah vrecka na žemľové knedle. Použijeme knedle od Vitana, ktoré sú na 5 porcií. Tie obsahujú burizony. Žemľu alebo rožok nakrájame na väčšie kocky. Do veľkého hrnca dáme variť dostatočné množstvo vody, ktorú ľahko osolíme. Do misy pridáme k zmesi preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame. Postupne pridáme vlažnú vodu a mokrými rukami spracujeme cesto. Cesto na žemľové knedle necháme 5 - 10 minút odpočinúť. Potom do cesta vsypeme kocky pečiva. Podľa potreby doplníme vodu. Cesto nerobím úplne tuhé, dávam vody radšej trochu viac. Opäť si namočíme ruky az cesta vytvarujeme asi 3 šišky. Ruky si namáčame a šišky vytvarujeme dohladka. Vložíme ich do vriacej vody. Žemľové knedle zvoľna varíme z jednej strany asi 10 minút. Potom je otočíme a ďalších 10 minút dovaríme. Žemľové knedle s burizony vyberieme, nakrájame a môžeme podávať. Najlepšie s nejakou výbornou omáčkou a mäsom.

Komentáre k receptu Žemľové knedle s burizonmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty