Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Žemle na budúce ráno

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66374x
Žemle na budúce ráno

Pripravte si večer cesto a ráno si ľahko a rýchlo upečiete svoje vlastné chrumkavé pečivo.

vytlačiť recept Žemle na budúce ráno
recept Žemle na budúce ráno
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g hladká múka
4 lyžice olej
1 balíček droždie
1 lyžica cukor krupica
mak
1 lyžička soľ

podľa chuti:

sezam

Postup prípravy receptu

Kvasnice miešame v hrnčeku s cukrom kým sa nerozpustí. Múku dáme do misy, pridáme olej, 1 / 4 l vody a rozpustené kvasnice. Pomocou hnetače ručného mixéra, miešame cesto najprv pomaly potom na stupni 2, kým nie je cesto hladké a neprichytí sa kraja. Misu s cestom prikryjeme a na noc ju uložíme do chladničky. Ráno cesto premiesime a vytvarujeme z neho žemličky, ktoré kladieme na vymastený plech. Žemličky potrieme olejom, posypeme makom alebo sezamom. Necháme 20 minút odpočinúť a potom dáme piecť do nepředehřáté rúry.

Komentáre k receptu Žemle na budúce ráno (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt