Žemle na budúce ráno
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 67672x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mak | |
1 lyžička | soľ |
500 g | hladká múka |
4 lyžice | olej |
1 balíček | droždie |
1 lyžica | cukor krupica |
podľa chuti: | |
sezam |
Postup prípravy receptu
Kvasnice miešame v hrnčeku s cukrom kým sa nerozpustí. Múku dáme do misy, pridáme olej, 1 / 4 l vody a rozpustené kvasnice. Pomocou hnetače ručného mixéra, miešame cesto najprv pomaly potom na stupni 2, kým nie je cesto hladké a neprichytí sa kraja. Misu s cestom prikryjeme a na noc ju uložíme do chladničky. Ráno cesto premiesime a vytvarujeme z neho žemličky, ktoré kladieme na vymastený plech. Žemličky potrieme olejom, posypeme makom alebo sezamom. Necháme 20 minút odpočinúť a potom dáme piecť do nepředehřáté rúry.