Žemlbába s tvarohom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 28436x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 kelímky | tvaroh |
6 ks | jablko |
podľa potreby: | |
8 ks | rožok |
mlieko | |
vlašské orechy | |
hrozienka | |
cukor kryštál | |
maslo | |
2 ks | vanilkový cukor |
Postup prípravy receptu
Vymažeme si pekáčik maslom. Dno vyskladáme staršími rožky nakrájanými na kolieska. Na rožky rozprestrieme nakrájané jablká, ocukrujeme je a na ne dáme hrozienka a vlašské orechy. Tvarohy zmiešame s vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom a trochou mlieka. Rozotrieme na jablká. Na záver na tvaroh poukladáme zase kolieska rožku a každé koliesko natrieme maslom. Zemlbábu s tvarohom pečieme asi 25 minút na 200 ° C, kým horná kolieska rožku nie sú krásne opečená. Zemlbábu s tvarohom môžeme pri servírovaní zdobiť škoricou.