Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky zapekané so slaninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23691x
Zemiaky zapekané so slaninou

Pokrm, ktorý po prepečené slanine prevonia celú kuchyňu.

vytlačiť recept Zemiaky zapekané so slaninou
recept Zemiaky zapekané so slaninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g plátkový slanina
5 - 6 ks väčšie zemiaky
grilovacie korenie
soľ
1 ks hermelín

podľa potreby:

maslo na vymastenie

zálievka:

1/2 lyžičky karí korenie
2 štipky soľ
1/2 lyžičky mletá štipľavá paprika
2 štipky drvené čili
1 kelímok smotana na varenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky očistíme a celé bez očistenie je uvaríme takmer domäkka v osolenej vode. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie plátky, lúpať. Počas varenia zemiakov si pripravíme hermelín, ktorý nakrájame na tenké plátky. Zálievku v podobe smotany na varenie, trochy soli, štipľavé papriky, čerstvého chilli a kari korenia vymiešame. Zapekacie misku vymažeme maslom a vyložíme polkou zemiakov. Posypeme grilovacím korením a pokryjeme polovicou plátkové slaniny a hermelín. Dáme ďalšiu vrstvu zemiakov, grilovacie korenie, hermelín a pokryjeme zvyškom slaniny. Všetko prelejeme smotanovou zálievkou. Zemiaky so slaninou dáme do vyhriatej rúry asi na 180 ° C. Prikryté alobalom zapekáme asi 30 minút, potom zložíme a na funkciu gril zapečieme do chrumkava asi ďalších 10 minút, záleží od typu rúry. Zemiaky zapekané so slaninou podávame ako teplý hlavný chod treba s čerstvou zeleninovou prílohou.

Komentáre k receptu Zemiaky zapekané so slaninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty