Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky zapekané s nivou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22804x
Zemiaky zapekané s nivou

Recept na ľahký hlavný chod, opäť zvládnu aj začiatočníci.

vytlačiť recept Zemiaky zapekané s nivou
recept Zemiaky zapekané s nivou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok smotana na varenie
6 ks väčšie zemiaky
1 ks hermelín
soľ
2 hrste jarná cibuľka alebo pór
200 g niva
korenie na americké zemiaky
grilovacie korenie

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky umyjeme a očistíme kefkou. Dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka. Potom len zlejeme. Zemiaky rozkrájame na štvrtky alebo kolieska, lúpať. Počas varenia zemiakov nastrúhame alebo prsty nadrobíme nivu, hermelín (väčšie balenie) rozkrájame na tenké plátky. Cibuľku alebo pór po odstránení vrchného listov nakrájame na kolieska. Polovicu zemiakov naukladáme do pekáča vymasteného olivovým olejom. Posypeme, cibuľkou, grilovacím korením a korením na americké zemiaky. Poukladáme plátky hermelín a polkou nivy. Dáme ďalšiu vrstvu zemiakov, znovu posypeme cibuľkou, korením a nakoniec nivou. Zalejeme smotanou na varenie (prípadne šľahačkou) a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 170 ° C. Zemiaky zapekané s nivou podávame samostatne ako hlavný chod, len doplníme čerstvú alebo sterilizovanú zeleninou.

Komentáre k receptu Zemiaky zapekané s nivou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty