Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky zapekané s bryndzou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27807x
Zemiaky zapekané s bryndzou

Zemiaky varené v šupke a jednoducho zapečené so syrom.

vytlačiť recept Zemiaky zapekané s bryndzou
recept Zemiaky zapekané s bryndzou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
800 g zemiaky
provensálske korenie
drvený biele korenie
maslo
200 - 250 g bryndza
čerstvý tymián

Postup prípravy receptu

Zemiaky kefkou poriadne očistíme pod tečúcou vodou a odkrojíme nepekné časti. Uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Uvarené zemiaky nakrájame na pravidelné plátky (kolieska), prosypeme obľúbeným korením alebo bylinkami. Môžeme to urobiť hneď, alebo pri jednotlivom vrstvenie. Zemiaky rozdelíme na tri časti - vrstvy. Z korenie som použila čerstvý tymian, drvený biele korenie, ale odporúčam aj bylinkové zmesi ako provensálske korenie. Pekac vymažeme olivovým olejom a poukladáme prvú vrstvu zemiakov, na to rozdrobíme polku bryndze, na to opäť zemiaky, bryndza, ale tentokrát pridáme aj pár tenkých plátkov masla. Ako hornú vrstvu dáme zemiaky, potrieme rozpusteným maslom a znova posypeme použitým korením. Zemiaky s bryndzou zapekáme dozlata a podávame ako hlavný chod len so zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Zemiaky zapekané s bryndzou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty