Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky zapečené so slaninou a špenátom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 37662x
Zemiaky zapečené so slaninou a špenátom

Zemiaky môžeme zapiecť i bez slaniny, iba so špenátom. A miesto hlavného chodu je využiť ako výbornú prílohu k mäsu.

vytlačiť recept Zemiaky zapečené so slaninou a špenátom
recept Zemiaky zapečené so slaninou a špenátom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g čerstvý špenát
200 g slanina
150 g syr
250 g smotana na šľahanie
2 ks vajcia
12 ks zemiaky
5 strúčikov cesnak

podľa potreby:

maslo
olej
korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Asi 12 stredne veľkých zemiakov uvaríme v šupke takmer domäkka. Necháme trochu vychladnúť a olúpeme ich. Špenát dôkladne premyte v studenej vode, listy zbavíme stopka a pokrájame je. Slaninu nakrájame na malé kocky, cesnak olúpeme a prelisujeme. Syr nastrúhame. Na malom množstve oleja osmažíme slaninu, pridáme prelisovaný cesnak, špenát a smažíme, kým špenát nezvadne. Zmes osolíme a okoreníme. Zapekacie pekáčik alebo misu vymažeme maslom. Zemiaky rozkrájame na tenké kolieska a polovicu naukladáme na dno pekáča. Na zemiaky navrstvíme vypražení zmes špenátu so slaninou. Posypeme nastrúhaným syrom a prekryjeme druhou polovicou nakrájaných zemiakov. V smotane rozmiešame vajcia s trochou soli a všetko nalejeme na pripravené zemiaky. Pečieme v predhriatej rúre pri 150 ° C asi 30 - 40 minút, kým zemiaky nezezlátnou. Zemiaky zapečené so slaninou a špenátom podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.

Komentáre k receptu Zemiaky zapečené so slaninou a špenátom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty