Zemiaky zapečené s údeným mäsom a syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 13477x
Recept na zapekané zemiaky s údeným mäsom, syrom a červenou paprikou.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
70 g | tvrdý syr Gouda |
1 ks | červená paprika |
120 g | varené údené mäso |
600 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
sadlo | |
olej | |
zálievka: | |
3 ks | vajcia |
2 lyžice | mlieko |
100 ml | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky. Očistený cesnak pokrájame na jemné rezančeky. Varené údené mäso usekáme na rovnakej kúsky a tvrdý syr nakrájame na kocky. Papriku očistíme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak. Potom vmiešame údené mäso a papriku a všetko krátko orestujeme. Vychladnutú zmes premiešame s kockami syra. Zapekacie misu vymažeme masťou alebo iným tukom, poukladáme aj po stenách plátky zemiakov, osolíme a okoreníme. Vložíme mäsovú zmes so syrom a opäť poukladáme plátky zemiakov a okoreníme. Zemiaky prudko zapečieme v rúre pri teplote 220 ° C asi 15 minút. Medzitým si pripravíme zálievku. Vajcia rozšľaháme a spojíme s mliekom a kyslou smotanou. Prelejeme na zemiaky a dopečieme dozlatista. Zapečené zemiaky so syrom, údeným a paprikou rozdelíme na porcie a podávame so zeleninovými šalátmi alebo kyslú uhorkou.