Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a syrom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 13477x
Zemiaky zapečené s údeným mäsom a syrom

Recept na zapekané zemiaky s údeným mäsom, syrom a červenou paprikou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Zemiaky zapečené s údeným mäsom a syrom
recept Zemiaky zapečené s údeným mäsom a syrom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

70 g tvrdý syr Gouda
1 ks červená paprika
120 g varené údené mäso
600 g zemiaky

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

sadlo
olej

zálievka:

3 ks vajcia
2 lyžice mlieko
100 ml kyslá smotana

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky. Očistený cesnak pokrájame na jemné rezančeky. Varené údené mäso usekáme na rovnakej kúsky a tvrdý syr nakrájame na kocky. Papriku očistíme, zbavíme semien a nakrájame na kocky. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak. Potom vmiešame údené mäso a papriku a všetko krátko orestujeme. Vychladnutú zmes premiešame s kockami syra. Zapekacie misu vymažeme masťou alebo iným tukom, poukladáme aj po stenách plátky zemiakov, osolíme a okoreníme. Vložíme mäsovú zmes so syrom a opäť poukladáme plátky zemiakov a okoreníme. Zemiaky prudko zapečieme v rúre pri teplote 220 ° C asi 15 minút. Medzitým si pripravíme zálievku. Vajcia rozšľaháme a spojíme s mliekom a kyslou smotanou. Prelejeme na zemiaky a dopečieme dozlatista. Zapečené zemiaky so syrom, údeným a paprikou rozdelíme na porcie a podávame so zeleninovými šalátmi alebo kyslú uhorkou.

Komentáre k receptu Zemiaky zapečené s údeným mäsom a syrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty