Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky zapečené s kapustou a klobásou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 94882x
Zemiaky zapečené s kapustou a klobásou

Ďalší z lacnejších, a napriek tomu chutných receptov.

vytlačiť recept Zemiaky zapečené s kapustou a klobásou
recept Zemiaky zapečené s kapustou a klobásou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 ks cibula
60 g červenej kapusty
2 ks vajcia
750 g zemiakov
2 šálky mlieko
100 g slanina
250 g klobása

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

tuk na vymazanie
strúhanka
olej

Postup prípravy receptu

Klobásy rozkrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na malé kocky a rozpustíme ju na panvici. Cibuľu olúpeme, jemne nasekáme a speníme ju na rozpustené slanine. Pridáme kolieska klobásy a rýchlo opečieme. Kapusta uvaríme do polomäkké, zlejeme, necháme odkvapkať a posekáme. Rúru predhrejeme na 200 ° C, zapekaciu misku vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Polovicu zemiakových plátkov rozložíme na dno misky, osolíme, zakryjeme klobásové zmesí s kapustou a poukladáme zvyškom zemiakov, ktoré opäť osolíme. Zemiaky s klobásou a kapustou dáme do predhriatej rúry, a keď sa začnú zemiaky piecť, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšlehali vajíčka. Počas pečenia zakapáváme zapekané zemiaky olejom.

Komentáre k receptu Zemiaky zapečené s kapustou a klobásou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty