Zemiaky zapečené s kapustou a klobásou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 94882x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 ks | cibula |
60 g | červenej kapusty |
2 ks | vajcia |
750 g | zemiakov |
2 šálky | mlieko |
100 g | slanina |
250 g | klobása |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
strúhanka | |
olej |
Postup prípravy receptu
Klobásy rozkrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na malé kocky a rozpustíme ju na panvici. Cibuľu olúpeme, jemne nasekáme a speníme ju na rozpustené slanine. Pridáme kolieska klobásy a rýchlo opečieme. Kapusta uvaríme do polomäkké, zlejeme, necháme odkvapkať a posekáme. Rúru predhrejeme na 200 ° C, zapekaciu misku vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Polovicu zemiakových plátkov rozložíme na dno misky, osolíme, zakryjeme klobásové zmesí s kapustou a poukladáme zvyškom zemiakov, ktoré opäť osolíme. Zemiaky s klobásou a kapustou dáme do predhriatej rúry, a keď sa začnú zemiaky piecť, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšlehali vajíčka. Počas pečenia zakapáváme zapekané zemiaky olejom.