Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky v pivnom cestíčku

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25814x
Zemiaky v pivnom cestíčku

Nadýchané zemiaky v cestíčku sú netradičným spestrením osláv. Môžeme ich podávať s rôznymi dipy a dressingy.

vytlačiť recept Zemiaky v pivnom cestíčku
recept Zemiaky v pivnom cestíčku sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks väčší zemiak

cestíčko:

150 g hladká múka
2 dl pivo
1 ks vajcia

podľa potreby:

soľ
olej

Postup prípravy receptu

Pripravíme si hladkej cestíčko z múky, vajcia, piva a soli. Cestíčko by nemalo zo zemiakov príliš stekať, zároveň ale ani nesmie byť príliš tuhé, prípadne teda pridáme múku alebo naopak pivo. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky tenké asi 2 mm. Obaľujeme ich v pripravenom cestíčku az oboch strán osmažíme v rozpálenom oleji. Hotové plátky vysušíme od oleja papierovým obrúskom. Po vychladnutí môžeme zemiaky podávať s rôznymi omáčkami. Podobne môžeme obaľovať aj cukety alebo baklažány.

Komentáre k receptu Zemiaky v pivnom cestíčku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty