Zemiaky v pivnom cestíčku
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26693x
Nadýchané zemiaky v cestíčku sú netradičným spestrením osláv. Môžeme ich podávať s rôznymi dipy a dressingy.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | väčší zemiak |
cestíčko: | |
1 ks | vajcia |
150 g | hladká múka |
2 dl | pivo |
podľa potreby: | |
olej | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si hladkej cestíčko z múky, vajcia, piva a soli. Cestíčko by nemalo zo zemiakov príliš stekať, zároveň ale ani nesmie byť príliš tuhé, prípadne teda pridáme múku alebo naopak pivo. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky tenké asi 2 mm. Obaľujeme ich v pripravenom cestíčku az oboch strán osmažíme v rozpálenom oleji. Hotové plátky vysušíme od oleja papierovým obrúskom. Po vychladnutí môžeme zemiaky podávať s rôznymi omáčkami. Podobne môžeme obaľovať aj cukety alebo baklažány.