Zemiaky princeznej Sisy
- prílohy
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67213x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | soľ |
125 g | syr Eidam |
1 kg | zemiaky |
150 ml | šľahačka |
4 ks | vajcia |
1 štipka | korenie |
Postup prípravy receptu
Predhrejeme rúru na 210 ° C. Nadrobno nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vodě.Vyšleháme je na kašu. Do žĺtkov pridáme šľahačku, nastrúhaný syr a korenie. Zmes premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne je vmiešame k žĺtkom so syrom. Potom je spojíme s kašou. Máme dve možnosti ako vytvárať kroketky: 1.Zmes naplníme do cukrárskeho zdobícího vrecka a vytvárame bochníky veľké ako (např.větrník, alebo iný tvar) na plech s papierom na pečenie (pre slávnostnejší pohostenie) 2. Zmes naberáme polievkovou lžcí a voľne je dávame na na plech s papierom na pečenie (bežná príprava). Pečieme 15-20 min. až budú zemiakové bochníky zlatohnedej.