Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiaky plnené vajíčkovou zmesou

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6477x
Zemiaky plnené vajíčkovou zmesou

Pečené zemiaky plnené vajíčková plnkou z jogurtu, cesnaku a pažítky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zemiaky plnené vajíčkovou zmesou
recept Zemiaky plnené vajíčkovou zmesou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks veľké zemiaky

náplň:

3 strúčiky cesnak
3 ks vajcia

podľa chuti:

soľ
mletý čený korenie

podľa potreby:

olivový olej

zálievka:

2 lyžice čerstvá pažítka
1 kelímok grécky jogurt
2 lyžice majonéza

Postup prípravy receptu

Zemiaky umyjeme a pod tečúcou vodou kefkou očistíme. Osušené rozkrojíme pozdĺžne na polovice, osolíme a potrieme zo všetkých strán olivovým olejom. Vložíme do pekáča rezom nadol a upečieme v rúre dozlatista. Necháme vychladnúť a vydlabeme stredy. Vajíčka uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Cesnak prelisujeme a čerstvú pažítku nasekáme najemno. Grécky jogurt premiešame s majonézou, soľou, korením, cesnakom a nasekanou pažítkou. Vychladnutý vajcia nastrúhame najemno, premiešame s vydlabanými stredy zemiakov, pridáme ochutenú jogurtovú zálievku a necháme v chlade asi 20 minút rozležet. Vydlabaný zemiaky plníme jogurtovú zmesí, ozdobíme plátkom rajčiaka, vetvičkou pažítky a podávame.

Komentáre k receptu Zemiaky plnené vajíčkovou zmesou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty