Zemiakový šalát
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 73667x
Chcete zmenu a váhate, ako urobiť zemiakový šalát inak? Skúste tento recept, ktorý sa v našej rodine traduje už dlhé roky. Nie je pikantné, a preto sa hodí aj pre deti.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 - 4 ks | vajcia |
1 ks | Mrkva |
2 kg | zemiaky |
30 dkg | majonéza |
6 ks | sterilizované uhorky |
20 dkg | gothaj |
2 lyžice | horcica |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Uvaríme zemiaky v šupke a spolu s nimi aj mrkvu. Uvaríme si vajcia natvrdo. Keď je všetko uvarené, zlejeme vodu a necháme úplne vychladnúť. Medzitým si nakrájame uhorky a salámu na malé kocky, potom vsypeme do misy. Pridáme horčicu a majolku. Všetko ochutíme soľou a dobre premiešame. Akonáhle nám zemiaky, mrkvu a vajcia vychladnú, olúpeme je. Vajcia opláchneme pod tečúcou vodou. Všetko pokrájame na kocky a pridáme do misy k ostatným surovinám. Zemiakový šalát dobre premiešame. Potom zemiakový šalát ochutnáme. Ak je potreba, ešte trochu prisolíme a opäť dobre premiešame. Zemiakový šalát podávame ako prílohu. Môžeme ho použiť i na chlebíčky.