Zemiakový šalát so sušenými paradajkami
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 25809x
Báječná verzia zemiakového šalátu, v lete skvele ladí s grilovanými masky aj rybami.
Recept na 3 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 - 5 ks | varené zemiaky v šupke |
soľ | |
1 sklenka | sušené paradajky v olivovom oleji |
100 ml | biely jogurt |
mleté čierne korenie | |
2 strúčiky | cesnak |
200 g | mrazené fazuľové struky |
1 - 2 lyžíc | majonéza |
2 ks | jarná cibuľka |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, rozpolíme alebo rozštvrtíme a nakrájame na plátky. Fazuľky vsypeme do vriacej vody a povaríme, ale nie úplne domäkka. Necháme vychladnúť. Do misy nakrájame jarnej cibuľky, pridáme cesnak nasekaný najemno, vychladnuté fazuľové struky nakrájané na menšie kúsky, odkvapkané a nakrájaná paradajky a zemiaky. Podľa chuti základ šalátu osolíme, okoreníme a zmiešame s jogurtom a majonézou. Niekedy môžeme pridať do zemiakového šalátu aj nadrobno posekanou pažítku alebo iné bylinky. Zemiakový šalát so sušenými paradajkami dáme pred podávaním aspoň na hodinu vychladiť.