Zemiakový šalát so sardinkami
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 10898x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | sardinky |
1 ks | cibula |
500 g | šalátové zemiaky |
2 lyžice | kapary |
1 ks | malá cuketa |
100 ml | jogurt |
150 g | baby paradajky |
100 ml | majonéza |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistíme a v šupke uvaríme domäkka. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Sardinky a kapary necháme odkvapkať. Majonézu rozmiešame s jogurtom. Cuketu umyjeme a nakrájame na jemné rezančeky. Pokvapkáme citrónovou šťavou av malom množstve osolenej vody krátko povaríme. Vodu zlejeme a cuketu necháme vychladnúť. Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky, vložíme ich do misy, osolíme a okoreníme. Pridáme cibuľu, cuketu, sardinky, paradajky a kapary. Všetko spojíme jogurtovú majonézou, premiešame a necháme v chlade rozležet. Zemiakový šalát so sardinky a zeleninou podávame ako prílohu k prírodne pripravovaným rybám. Môžeme ho však použiť aj na prípravu obložených chlebíčkov.