Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakový šalát s morčacím mäsom

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27477x
Zemiakový šalát s morčacím mäsom

Zemiakový šalát s morčacím mäsom, slaninou a červenou cibuľou môžeme podávať ako prílohu k prírodnému krůtímu steaku, ale aj samostatne s bielym pečivom.

vytlačiť recept Zemiakový šalát s morčacím mäsom
recept Zemiakový šalát s morčacím mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

80 g chudá anglická slanina
1 kelímok biely jogurt
1 ks červená cibuľa
700 g zemiaky
300 g morčacie prsia
3 ks kyslá uhorka
3 lyžice sterilizovaný hrášok
4 lyžice majonéza

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné rezančeky. Hrášok necháme odkvapkať. Jogurt premiešame s majonézou. Uhorky nakrájame na kocky. Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky, chudé slaninu nakrájame na rezance. Slaninu a mäso orestujeme na malom množstve oleja a necháme vychladnúť. Do misy vložíme nakrájané zemiaky, vychladnuté mäso a slaninu, cibuľu, uhorky a hrášok. Všetko spojíme jogurtovú majonézou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát podávame na listoch ľadového šalátu. Ako prílohu zvolíme biele pečivo.

Komentáre k receptu Zemiakový šalát s morčacím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty