Zemiakový koláč
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65561x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 štipka | korenie |
1 štipka | soľ |
6 ks | zemiaky |
1 strúčik | cesnak |
2 ks | vajcia |
4 lyžice | hladká múka |
1 štipka | majorana |
náplň: | |
2 balíčky | vanilkový cukor |
7 ks | jablká |
1 štipka | mletá škorica |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si bramborákové cesto: Zmiešame nastrúhané zemiaky, vajcia, rozotrený cesnak, majoránku, soľ, korenie a hladkú múku (ak nemáme múku, môžeme použiť zmes na zemiakové placky). Cesto necháme chvíľu odpočinúť. Medzitým vymažeme pekáčik olejom a vysypeme strúhankou. Nasypeme cesto a rozotrieme, navrch dáme nastrúhané jablká, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Pečieme v stredne vyhriatej rúre, kým cesto nezíska celistvý povrch a nešpiní špajle. TIP: Tento koláč môžeme využiť aj na slano a to ak zameníme jablká za kapustu a miesto škorice a cukru dáme napr obľúbenú klobásky.