Zemiakový bochník so syrom
- chuťovky
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66307x
Zemiakový bochník so syrom podávame ako chuťovku, ale aj ako prílohu k obloženým misa pri najrôznejších príležitostiach.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | prášok do pečiva |
1 ks | hermelín |
1 ks | vajcia |
1 svazeček | jarná cibuľka |
4 lyžice | mlieko |
1 lyžica | krémžská horčica |
100 g | niva |
170 g | hladká múka |
170 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
mletá chilli paprika | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva, soľou a mletou chilli paprikou. Zemiaky olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Oba syry nakrájame na kocky. Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Vajcia rozšľaháme s mliekom a horčicou. Strúhané zemiaky premiešame s pripravenou a ochutenou múkou. Pridáme nakrájané syry, cibuľku a všetko zalejeme rozšľahaným vajcom. Pomocou varešky vymiešame v cesto. Cesto bude mať redšiu a lepivější konzistenciu. Z cesta utvoríme guľu - bochník, ktorý preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 ° C. Vložíme zemiakový bochník a pečieme asi 40 minút do zružoveniu. Zemiakový bochník so syrom podávame najčastejšie ako chuťovku s čerstvou zeleninou.