Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakový bochník so syrom

  • chuťovky
  • britská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66307x
Zemiakový bochník so syrom

Zemiakový bochník so syrom podávame ako chuťovku, ale aj ako prílohu k obloženým misa pri najrôznejších príležitostiach.

vytlačiť recept Zemiakový bochník so syrom
recept Zemiakový bochník so syrom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky prášok do pečiva
1 ks hermelín
1 ks vajcia
1 svazeček jarná cibuľka
4 lyžice mlieko
1 lyžica krémžská horčica
100 g niva
170 g hladká múka
170 g zemiaky

podľa chuti:

mletá chilli paprika
soľ

Postup prípravy receptu

Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva, soľou a mletou chilli paprikou. Zemiaky olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Oba syry nakrájame na kocky. Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Vajcia rozšľaháme s mliekom a horčicou. Strúhané zemiaky premiešame s pripravenou a ochutenou múkou. Pridáme nakrájané syry, cibuľku a všetko zalejeme rozšľahaným vajcom. Pomocou varešky vymiešame v cesto. Cesto bude mať redšiu a lepivější konzistenciu. Z cesta utvoríme guľu - bochník, ktorý preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 ° C. Vložíme zemiakový bochník a pečieme asi 40 minút do zružoveniu. Zemiakový bochník so syrom podávame najčastejšie ako chuťovku s čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Zemiakový bochník so syrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty