Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakový baštýr

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61025x
Zemiakový baštýr

Obmena zemiakového guláša s kuracím mäsko, provensálskym korením a fazuľami.

vytlačiť recept Zemiakový baštýr
recept Zemiakový baštýr
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 konzerva biela fazuľa v rajčinovej omáčke
4 lyžičky zápražka
5 lyžíc olej
1 lyžička provensálske korenie
10 ks zemiaky
1500 ml voda
500 g kuracie prsia
2 lyžičky mletá sladká paprika
1 ks cibula

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Veľkú cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a dáme pomaly restovat na panvicu s olejom. Kuracie prsia očistíme, nakrájame na rezance a pridáme k cibuľke. Keď sa mäso zatiahne, na povrchu zbelie, okoreníme ho, dostatočne osolíme a pridáme provensálske korenie. Necháme restovat, ako cibuľka zozlatne a mäso sa prepečie. Medzitým si ošúpeme zemiaky a umyté je pokrájame ich na štvrtky. Zmes mäsa s cibuľou zaprášime sladkou paprikou, rýchlo premiešame. Nesmieme nechať na plameni dlho, nech paprika nezhořkne. Baštýře zalejeme vodou a pridáme nakrájané zemiaky a sterilizované fazuľka. Baštýře varíme 4 minúty v tlakovom hrnci alebo v bežnom hrnci do zmäknutia zemiakov. Po dovarení ochutnáme, podľa potreby osolíme a zahustíme hotovú zápražkou. Podávať môžeme ihneď, ale najlepšie je baštýř druhý deň po uvarení, pekne uleželý.

Komentáre k receptu Zemiakový baštýr (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty