Zemiakovo-šunkové knedlíčky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 27507x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | zemiakové knedle v prášku |
100 g | šunka |
2 lyžice | usekaná pažítka |
400 ml | vývar |
100 g | cibula |
2 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Šunku nakrájame na kocky. Bylinky umyjeme a pokrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Na oleji orestujeme cibuľku a necháme ju vychladnúť. Potom ju scedíme a zmiešame so šunkou a bylinkami. Všetko zalejeme 400ml vývaru a zasypeme zmesou zemiakových knedlíkov v prášku. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a necháme 10 minút stáť. Z cesta tvoríme knedličky vo veľkosti vlašských orechov, ktoré zvoľna varíme v osolenej vode asi 10 minút. Rýchle zemiakové knedličky so šunkou a bylinkami podávame ako prílohu k pečeným mäsám alebo omaštěné maslom s dusenou zeleninou.