Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakovo-mrkvové pyré

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 16462x
Zemiakovo-mrkvové pyré

Recept na našľahané pyré zjemnené smotanou a maslom.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Zemiakovo-mrkvové pyré
recept Zemiakovo-mrkvové pyré
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 - 4 ks Mrkva
mletý kmín
soľ
500 - 700 g zemiaky
2 lyžice kyslá smotana
1/2 kelímku smotana na varenie
50 g maslo

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky av osolenej a rascou ochutené vode uvaríme úplne domäkka. Scedíme, v rovnakej vode uvaríme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska. Z vývaru môžeme neskôr vytvoriť polievku. Zemiaky s mrkvou vhodíme do mixéra, pridáme povolené maslo, smotanu a prošleháme. Podľa chuti ešte dosolíme a pridáme kyslú smotanu. Pretože je zmes hutná, potrebujeme naozaj silný mixér, ktorý záťaž zvládne. Podľa potreby ešte zriedime mliekom alebo ďalším množstvom smotany. Zemiakové-mrkvovej pyré rozdelíme na taniere, prehrejeme v mikrovlnnej rúre a pred podávaním ozdobíme lyžičkou kyslej smotany a zelenou petržlenovou vňaťou alebo vňaťou.

Komentáre k receptu Zemiakovo-mrkvové pyré (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty