Zemiakovo-mrkvové pyré
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 16462x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 - 4 ks | Mrkva |
mletý kmín | |
soľ | |
500 - 700 g | zemiaky |
2 lyžice | kyslá smotana |
1/2 kelímku | smotana na varenie |
50 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky av osolenej a rascou ochutené vode uvaríme úplne domäkka. Scedíme, v rovnakej vode uvaríme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska. Z vývaru môžeme neskôr vytvoriť polievku. Zemiaky s mrkvou vhodíme do mixéra, pridáme povolené maslo, smotanu a prošleháme. Podľa chuti ešte dosolíme a pridáme kyslú smotanu. Pretože je zmes hutná, potrebujeme naozaj silný mixér, ktorý záťaž zvládne. Podľa potreby ešte zriedime mliekom alebo ďalším množstvom smotany. Zemiakové-mrkvovej pyré rozdelíme na taniere, prehrejeme v mikrovlnnej rúre a pred podávaním ozdobíme lyžičkou kyslej smotany a zelenou petržlenovou vňaťou alebo vňaťou.