Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakovo-mrkvová kaša

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8929x
Zemiakovo-mrkvová kaša

Originálnejší príloha k mäsu, než-li obyčajná zemiaková kaša.

vytlačiť recept Zemiakovo-mrkvová kaša
recept Zemiakovo-mrkvová kaša
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

podľa potreby:

Mrkva
maslo
mlieko
pažítka
soľ
zemiaky
cibula
olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky aj mrkvu nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody domäkka. Potom vývar zlejeme do nádoby. Zemiaky s mrkvou rozmixujeme buď s trochou slitého vývaru alebo s teplým mliekom do požadovanej hustoty kaše. Zjemníme kúskom masla. Kašu môžeme posypať pažítkou alebo ozvláštniť zapracovaním osmaženej cibuľky, ktorú sme nakrájeli nadrobno alebo na kolieska. Zemiakové-mrkvovú kašu podávame ako prílohu k mäsu.

Komentáre k receptu Zemiakovo-mrkvová kaša (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty