Zemiakovo-mrkvová kaša
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 9272x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
mlieko | |
pažítka | |
soľ | |
zemiaky | |
cibula | |
olej | |
Mrkva | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Zemiaky aj mrkvu nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody domäkka. Potom vývar zlejeme do nádoby. Zemiaky s mrkvou rozmixujeme buď s trochou slitého vývaru alebo s teplým mliekom do požadovanej hustoty kaše. Zjemníme kúskom masla. Kašu môžeme posypať pažítkou alebo ozvláštniť zapracovaním osmaženej cibuľky, ktorú sme nakrájeli nadrobno alebo na kolieska. Zemiakové-mrkvovú kašu podávame ako prílohu k mäsu.