Zemiakovo-hubová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 24867x
Rýchla zemiaková so sušenými hubami a cesnakom, ktorá bude vyhovovať tým, ktorí odmietajú koreňovú zeleninu.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | maslo |
2 hrste | sušené huby |
6 strúčikov | cesnak |
2 l | zeleninový vývar |
8 ks | stredne veľké zemiaky |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
drvená rasca | |
podľa potreby: | |
vňať jarnej cibuľky |
Postup prípravy receptu
Najskôr namočíme sušené huby do časti studeného vývaru. Zemiaky olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kocky. Vňať jarnej cibuľky nakrájame na jemné kolieska. Na masle necháme speniť cibuľu a cesnak. Pridáme múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme zeleninovým vývarom. Všetko privedieme k varu a vmiešame nastrúhané zemiaky a namočené huby is tekutinou. Ochutíme korením, drveným kmínom a na miernom ohni varíme ešte asi 15 minút. Zemiakové-hubovú polievku tesne pred podávaním posypeme nakrájanou jarnou cibuľovou vňaťou, môžeme zjemniť maslom a servírujeme s pečivom.