Zemiakovo-fazuľkový šalát
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 22981x
Zdravý zemiakový šalát s fazuľovými struky podávame vychladený k pečeným alebo vyprážaným pokrmom.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | jarná cibuľka |
300 g | zelené fazuľové struky |
400 g | zemiaky |
1 hrsť | usekaná petržlen |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
zálievka: | |
1,5 lyžičky | biely vínny ocot |
4 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka. Fazuľové struky očistíme a povaríme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, potom je zlejeme a necháme odkvapkať. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame is vňaťou na jemné kolieska. Z oleja, vínneho octu, soli a korenia pripravíme zálievku. Petržlen jemne usekáme. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Odkvapkané fazuľové struky překrájíme na dieliky a pridáme k zemiakom. Posypeme cibuľkou, petržlenovou vňaťou a ľahko premiešame. Nakoniec šalát dochutíme zálievkou, podľa potreby prisolíme, okoreníme a necháme v chlade rozležet. Zemiakový šalát s fazuľkami podávame ako prílohu k mäsám alebo samostatne s čerstvou zeleninou.