Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakovo-fazuľkový šalát

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23187x
Zemiakovo-fazuľkový šalát

Zdravý zemiakový šalát s fazuľovými struky podávame vychladený k pečeným alebo vyprážaným pokrmom.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Zemiakovo-fazuľkový šalát
recept Zemiakovo-fazuľkový šalát
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrsť usekaná petržlen
2 ks jarná cibuľka
300 g zelené fazuľové struky
400 g zemiaky

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

zálievka:

4 lyžice olivový olej
1,5 lyžičky biely vínny ocot

Postup prípravy receptu

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka. Fazuľové struky očistíme a povaríme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, potom je zlejeme a necháme odkvapkať. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame is vňaťou na jemné kolieska. Z oleja, vínneho octu, soli a korenia pripravíme zálievku. Petržlen jemne usekáme. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Odkvapkané fazuľové struky překrájíme na dieliky a pridáme k zemiakom. Posypeme cibuľkou, petržlenovou vňaťou a ľahko premiešame. Nakoniec šalát dochutíme zálievkou, podľa potreby prisolíme, okoreníme a necháme v chlade rozležet. Zemiakový šalát s fazuľkami podávame ako prílohu k mäsám alebo samostatne s čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Zemiakovo-fazuľkový šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty