Zemiakovo-cuketový nákyp
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24841x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | kyslá smotana |
1 ks | vajcia |
4 ks | zemiaky |
1 ks | cuketa |
soľ | |
2 lyžice | provensálske korenie |
1/2 ks | cibula |
na ozdobu: | |
10 dkg | eidam 30% |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Olúpeme väčšie zemiaky i stredne veľkú cuketu a nastrúhame ich. Osolíme, aby sme ich zbavili prebytočnej šťavy. Po chvíľke vzniknutú šťavu odstránime vymačkaním. K nastrúhanej cuketě a bramborům pridáme najemno nakrájanú cibuľu, celú kyslú smotanu, vajcia, korenie a soľ. Všetko dôkladne premiešame a preložíme do maslom vymasteného pekáča. Ešte posypeme strúhaným eidamu. Zemiakové-Cuketové nákyp pečieme mierne v predhriatej rúre asi hodinu. Zemiakové-Cuketové nákyp podávame najlepšie teplý. Zemiakové-Cuketové nákyp je možné vylepšiť zapracovaním mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa.