Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakovo-cuketový nákyp

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24841x
Zemiakovo-cuketový nákyp

Tip na ďalší úpravu cukety, tentoraz zapečenou s zemiaky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zemiakovo-cuketový nákyp
recept Zemiakovo-cuketový nákyp
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok kyslá smotana
1 ks vajcia
4 ks zemiaky
1 ks cuketa
soľ
2 lyžice provensálske korenie
1/2 ks cibula

na ozdobu:

10 dkg eidam 30%

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Olúpeme väčšie zemiaky i stredne veľkú cuketu a nastrúhame ich. Osolíme, aby sme ich zbavili prebytočnej šťavy. Po chvíľke vzniknutú šťavu odstránime vymačkaním. K nastrúhanej cuketě a bramborům pridáme najemno nakrájanú cibuľu, celú kyslú smotanu, vajcia, korenie a soľ. Všetko dôkladne premiešame a preložíme do maslom vymasteného pekáča. Ešte posypeme strúhaným eidamu. Zemiakové-Cuketové nákyp pečieme mierne v predhriatej rúre asi hodinu. Zemiakové-Cuketové nákyp podávame najlepšie teplý. Zemiakové-Cuketové nákyp je možné vylepšiť zapracovaním mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa.

Komentáre k receptu Zemiakovo-cuketový nákyp (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty