Zemiakové špecle s bravčovým mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63280x
Zemiakové špecle s bravčovým mäsom podávame so slaninovými škvarečkami a smaženú cibuľkou.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | bravčové mäso |
1 ks | cibula |
50 g | slanina |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie | |
podľa potreby: | |
mäsový vývar | |
olej | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme rozklepat a nakrájame kúsky. Osolíme a poprášime múkou. Slaninu nakrájame na jemné kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na krúžky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Slaninu na oleji rozškvaríme a orestujeme. Škvarečky vyberieme a do výpeku vložíme mäso. Orestujeme zo všetkých strán. Akonáhle sa mäso zatiahne, ochutíme ho cesnakom, podlejeme vývarom a zvoľna dusíme domäkka. Krúžky cibule osmažíme na oleji do zružoveniu. Zemiakové špecle uvaríme podľa návodu na obale. Hotové špecle zlejeme, rozložíme na taniere, prelejeme omáčkou, pridáme mäso. Pokrm podávame posypaný škvarečkami a osmaženej cibuľkou. Môžeme prizdobiť čerstvou zeleninou a usekanými bylinkami.