Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové špecle s bravčovým mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63280x
Zemiakové špecle s bravčovým mäsom

Zemiakové špecle s bravčovým mäsom podávame so slaninovými škvarečkami a smaženú cibuľkou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Zemiakové špecle s bravčovým mäsom
recept Zemiakové špecle s bravčovým mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g bravčové mäso
1 ks cibula
50 g slanina

podľa chuti:

soľ
korenie

podľa potreby:

mäsový vývar
olej
hladká múka

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme rozklepat a nakrájame kúsky. Osolíme a poprášime múkou. Slaninu nakrájame na jemné kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na krúžky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Slaninu na oleji rozškvaríme a orestujeme. Škvarečky vyberieme a do výpeku vložíme mäso. Orestujeme zo všetkých strán. Akonáhle sa mäso zatiahne, ochutíme ho cesnakom, podlejeme vývarom a zvoľna dusíme domäkka. Krúžky cibule osmažíme na oleji do zružoveniu. Zemiakové špecle uvaríme podľa návodu na obale. Hotové špecle zlejeme, rozložíme na taniere, prelejeme omáčkou, pridáme mäso. Pokrm podávame posypaný škvarečkami a osmaženej cibuľkou. Môžeme prizdobiť čerstvou zeleninou a usekanými bylinkami.

Komentáre k receptu Zemiakové špecle s bravčovým mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty