Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové šišky s makom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3485x
Zemiakové šišky s makom

Máte radi hlavné chody nasladko? Potom si raz za čas pripravte niečo z českej klasiky. Na zemiakových šiškách s makom si pochutnáte.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Zemiakové šišky s makom
recept Zemiakové šišky s makom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček mletý mak
2 balíčky vanilkový cukor

cesto:

50 g škrobová bozkáva
1 ks vajcia
150 g hrubá krupica
100 - 150 g hrubá múka
1/2 lyžičky soľ
800 g zemiaky varené v šupke

podľa chuti:

cukor múčka
maslo

Postup prípravy receptu

Zemiaky očistíme a uvaríme v šupke. Zemiaky necháme vychladnúť, olúpeme ich a nastrúhame na dosku. Osolíme, pridáme škrobovú múčku a múku s krupicou. Nakoniec doprostred všetkých ingrediencií urobíme jamku a rozklepneme vajíčko. Rukami spracujeme vláčne a pevné cesto, ktoré sa takmer nelepí. Cesto rozdelíme na rovnaké dieliky a rozvaľkáme z nich šišky. Vložíme ich do vriacej mierne osolenej vody a zvoľna varíme asi 10 minút. Uvarené šišky vyberieme dierovanou naberačkou a necháme odkvapkať potrebné na sitku. Šišky rozdelíme na taniere (približne 5 stredných porcií) a posypeme mletým makom, ktorý sme vopred premiešali s vanilkovým cukrom. Podľa chuti dáme na teplé zemiakové šišky plátky masla a ešte môžeme viac pocukrovat. Zemiakové šišky s makom podávame ihneď po príprave ako hlavný chod.

Komentáre k receptu Zemiakové šišky s makom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty