Zemiakové šišky inak
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 30239x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
štipiek | soľ |
2 lyžice | solamyl |
150 g | hrubá múka |
700 g | varené zemiaky |
1 ks | vajcia |
100 g | detská krupica |
1 ks | žĺtok |
na ozdobu: | |
1 ks | arašidové Horalky |
4 lyžice | rozpustené maslo |
mletý cukor | |
1 ks | kakaové vlnky |
Postup prípravy receptu
Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme vajcia, žĺtok, soľ a prisypeme múku, krupicu a solamyl. Vareškou spracujeme na celistvé cesto. Podľa potreby pridáme múku, aby vzniklo vláčne, nelepivé a tvárnej cesto. Z cesta vyvaľkáme rovnako silné valčeky a nožom je nakrájame na rovnako veľké kúsky. "Vhadzuje" do vriacej osolenej vody a varíme 10 - 15 minút. Zemiakové šišky podávame posypané strúhaným oblátky (Horalky, vlnky, tatranky) a preliate rozpusteným maslom.