Zemiakové pohárikové knedle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24780x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | detská krupica |
1 ks | žĺtok |
150 g | hrubá múka |
1 ks | vajcia |
750 g | zemiaky |
1 - 2 lyžíc | petržlen kudrnka |
100 g | eidam |
2 štipky | soľ |
2 lyžice | solamyl |
príloha: | |
2 lyžice | olej |
1 pohár | čalamáda z červenej repy |
100 g | anglická slanina |
1 ks | väčšie cibule |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme domäkka, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno. Syr nastrúhame tiež najemno. Petržlenovú vňať opláchneme, necháme oschnúť a nasekáme nadrobno. K zemiakom pridáme vajce, žĺtok, soľ a prisypeme múku, krupicu a solamyl. Vmiešame petržlen aj syr a miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Podľa potreby pridáme múku, aby cesto bolo tvárne, ale nelepivej. Cesto rozvaľkáme na vyššiu placku a pohárikom vypichujeme kolieska. Varíme 10 - 15 minút v mierne osolenej vode. Podávame s opraženou cibuľkou s anglickou slaninou (vegetariáni vynechajú) a teplú zeleninou, pripravenou treba z pohára čalamády z červenej repy.