Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Zemiakové plnené kolieska

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27665x
Zemiakové plnené kolieska

Zbyl vám kúsok pečeného alebo vareného údeného mäsa? Skúste ho premeniť v chuťovku. Smažená kolieska z zemiakového cesta sú plnená zmesou z údeného mäsa s cibuľou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Zemiakové plnené kolieska
recept Zemiakové plnené kolieska
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 strúčik cesnak
150 g údené bravčové mäso
2 lyžice petržlen
340 g zemiakové cesto v prášku (Amylon)
1 ks vajcia
1 ks cibula

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Varené alebo pečené údené mäso jemne usekáme alebo pomelieme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Petržlenovú vňať očistíme a veľmi jemne usekáme. Na oleji speníme cibuľku a cesnak. Potom vmiešame nakrájané údené mäso a všetko asi 2 minúty restujeme. Podľa chuti okoreníme, odstavíme a necháme vychladnúť. Pripravíme si zemiakové cesto. Do množstva vody uvedenom na obale vmiešame usekanou petržlen a vajcia. Všetko rozšľaháme metlou a vmiešame suchú zemiakovú zmes. Po odstátia prepracujeme v cesto, ktoré na doske doske prepracujeme a rozvaľkáme asi na 1 - 2 mm silnú placku. Formičky alebo pohárikom s priemerom 6 cm vykrojíme kolieska. Polovicu koliesok pokladieme ochladenou náplňou z údeného mäsa a dobre spojíme s neplněnými kolieskami. Kolieska smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Hotová zemiaková plnená kolieska necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Zemiaková kolieska podávame horúca sa zeleninovými šalátmi.

Komentáre k receptu Zemiakové plnené kolieska (1 komentár)

  • marta osziova 08.August 2013 16:47

    dobré vyzerajú

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty